
Туристична компанія Етнотур продовжує розшифровку Закарпатського меню. Зустрічайте другу частину Тлумачного словничка Закарпатської кухні! Перша частина тут.
Завиванці (Крученики) – рулети з овочевою начинкою, м’ясом або рибою.

Канапка – бутерброд
Кифлики – традиційна випічка у вигляді рогаликів з різними солодкими начинками. У тісто для кифликів додають одночасно і дріжджі, і розпушувач, тому основа виходить неймовірно ніжною і тане в роті.

Кияхи – кукурудза
Кляганиць – холодець
Кнедлики – оригінальна страва чеського походження, відома безліччю варіацій. Апетитні кульки – кнедлики готують з дріжджового тіста, сирої або відвареної картоплі, м’яса, сиру і варять до готовності. Кнедлики смачно їсти з різними соусами, бульйоном, смаженою цибулею, сметаною, а солодкі кнедлики посипають подрібненими горіхами і поливають фруктовим сиропом.

Книші – круглі пиріжки з листкового тіста з начинкою з гречаної крупи з цибулею і шкварками, пюре з картоплі, бринзи, капусти або солодкого сиру з варенням і ягодами. Подають книші до основних страв .

Кремзлики (беци, баци, бацони, дранікі, драники, терчаники, терчіники, тарчаники, тертики, гуглі, ґуґіль, бульбаники, картофляники, картопляники, кечери, бараболяники, пляцки) – деруни

Лангош – популярна закарпатська страва з борошна. Для приготування лангошів використовується дріжджове тісто з додаванням яєць і соняшникової олії. Лангош підсмажують у великій кількості масла, і щедро поливають сметаною і посипають сиром. Лангоші тануть у роті, а не в руках.

Леквар – варення
Лоці – угорське печенє. Готується так: шматки свинини з реберними кістками відбити, посолити, поперчити, натерти часником і обсмажити. Окремо спасерувати кружальця цибулі і накрити ними м’ясо – вуаля!

А поки Ви вивчаєте меню, Етнотур продовжує розшифровку;)